



Mandle jsou jedním z celosvětově nejoblíbenějších suchých plodů. Jsou bohaté na zdravé tuky a obsahují spoustu minerálů. Neměly by chybět v žádném zdravém jídelníčku.
Mandle obsahují
- Více než 50 % tuků, z toho je 45 % mono a polynasycených mastných kyselin
- Obsahují až 20 % proteinu
- Obsahují sodík, magnesium, železo, selen a fosfor

Jsou výborné na výrobu mandlového mléka, děláme z nich i výborné mandlové krémy. Každá cukrářka určitě zná taky marcipán, který se z mandlí vyrábí :)
My jsme je navíc ještě opražili, jejich chuť je nyní ještě příjemnější.
Složení: Mandle Non Pareil
Živiny na 100 g
|
Energie |
2593 kJ / 628 kcal |
|
Tuky |
56 g |
|
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,5 g |
|
Sacharidy |
4 g |
|
z toho cukry |
4 g |
|
12 g |
|
|
21 g |
|
|
Sůl |
0 g |
země původu: USA
Alergeny: Skořápkové plody
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Mandle |
|---|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
