Keňa Kiajibbi - zrnková, 250 g

Neohodnoceno
Značka: Aromaniac
345 Kč / ks
Skladem
Možnosti doručení
Černý rybíz | Třtinový cukr | Citrusová kůra

Detailní informace

Detailní popis produktu

Exkluzivní výběrovka Exclusives

Keňa Kiajibbi pochází z řady Exclusives, ve které najdete jen ty nejkvalitnější výběrové kávy. Každá z nich má svůj vlastní charakter. Světlé pražení nechává naplno rozvinout veškeré tóny ‒ včetně těch kyselých.

Tady máte srovnání všech řad naší pražené kávy. Kdybyste si náhodou nebyli jistí, jestli je tohle váš šálek kávy.

Chuť afrických dešťů

Na rozlehlých plantážích Kiajjibi Estate pěstují místní farmáři především odrůdy SL28, SL34, Ruiru 11 a Batian, které byly přímo vyšlechtěny pro plantáže v Keni. Díky tomu zvládnou odolat i extrémním podmínkám východní Afriky. Bez toho, aniž by to negativně ovlivnilo jejich jedinečnou chuť.

Region Kiambu, kde se plantáže nachází, má navíc jednu obrovskou výhodu. Patří totiž k nejúrodnějším oblastem v celé zemi. Káva tak čerpá sílu z půdy bohaté na živiny, vysoké nadmořské výšky (až 1 800 m n. m.) a pravidelných vydatných dešťů.

Hlavní sklizeň, z které pochází i naše zrna, probíhá na 128,5 ha od března do dubnaKávové třešně se oloupou a ještě před samotným čištěním se poprvé třídí. Jakmile se zbaví slupek, nechají se až 26 hodin fermentovat. Po promytí se pak zrna přesunou na slunce a tam prosychají v průměru 12 až 20 dní. Vzhledem k neustále měnícímu se klimatu i počasí se ale rychlost celého procesu nedá předem určit. Plantáže jsou tak pod neustálým drobnohledem.

Co byste o kávě měli vědět?

  • Odrůdy: SL28, SL34, Ruiru 11 a Batian
  • Oblast: Kiambu, Keňa
  • Nadmořská výška: 1 500–1 800 m n. m.
  • Období sklizně: březen–duben
  • Metoda zpracování: promytá
  • Stupeň pražení: 90±5 Agtron (Very light brown)

Jak tedy chutná?

Výraznou svěžest černého rybízu nádherně vyvažuje sladkost třtinového cukru. Hořkost je takřka neznatelná, ale můžete zlehka cítit voňavou kůru citrusů. Tělo kávy je lehčí a díky výraznější kyselosti příjemně šťavnaté.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: